Registreren
Wachtwoord vergeten?

Garens

 | 

WMV Supersoft


De Supersoft van Wol met Verve is een zeer veelzijdig lamswollen 2-draads garen, geschikt voor breien, haken en weven en wordt geleverd in 96 kleuren. Het garen bevat spinolie waardoor het makkelijker te verwerken is bij het weven en machinaal breien. Na het verwerken van de wol wordt deze gewassen waarna de olie verdwenen zal zijn en het garen heel veel zachter en dikker zal aanvoelen. De fabrikant geeft aan dat het garen in de machine gewassen mag worden, mits je daarvoor een geschikt wolprogramma gebruikt. Zelf geef ik de voorkeur aan handwas. De eerste wasbeurt op een wat hogere temperatuur (vooral niet te veel bewegen!) waardoor de spinolie verdwijnt, de tweede wasbeurt op een wat lagere temperatuur. Deze wasbeurt zal er voor zorgen dat de wol nog zachter voelt en de laatste restjes olie zullen verdwijnen.

De wol wordt geleverd als bolletjes van 25 gram, 50 gram en op cones van 500 gram, de looplengte is 575 meter per 100 gram. De aanbevolen naalddikte is 3.0mm t/m 3.5mm. Mocht u er voor kiezen de wol met een dubbele draad te verwerken dan is de aanbevolen naalddikte 4.0mm t/m 4.5mm.

I.v.m. het volume van de wol kunnen de bolletjes van 50 gram enkel als pakketpost verzonden worden. Indien de 50 grams bollen uitverkocht zijn worden deze mogelijk vervangen door 2 bollen van 25 gram.

Af en toe gaat het sneller met de bolletjes dan we zelf merken, de webshop geeft dan aan dat ze niet meer voorradig zijn maar in enkele gevallen kan het zijn dat deze kleuren nog wel op voorraad is op de cones. Heeft u een kleur dringend nodig? Vraag het dan voor de zekerheid even na per mail en we laten u dan z.s.m. weten of we deze bolletjes alsnog kunnen leveren.

Klik op onderstaande foto's voor een grotere weergaven van de kleurkaarten van 2015: Supersoft cones - 500 gram